Juriul concursului prilejuit de Zilele Radioului Zidul – partea I

Ciprian Dinga

Ciprian Dinga

S-a nascut în 21 septembrie 1978 la Ineu judeţul Arad.Pasiunea pentru muzică se vădeşte din copilărie, iar primul contact efectiv cu muzica este în momentul când începe să înveţe chitară la vârsta de 11 ani.
Participă la diferite spectacole si momente muzicale de-a lungul timpului atât în ţară cât si în străinătate.
A absolvit Facultatea de Muzică din Timişoara la secţia Pedagogie muzicală în anul 2006, chitara fiind în continuare una dintre preocupările sale principale.
Mai apoi urmează calea pedagogică alături de copii talentaţi si iubitori de muzică.În acest sens este de menţionat participarea la festivaluri de colinde şi la festivaluri de folk din tară.În prezent se află tot pe tărâm pedagogic fiind profesor de muzică.

 

 

Georgiana Mircescu

Georgiana-Iudita Mircescu

Născută la data de 4 martie 1981, în Oradea, Georgiana- Iudita Mircescu studiază flautul şi pianul la Liceul de Arte, unde în anul 1999 obţine Diploma de Bacalaureat. În acelaşi an este admisă la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii Oradea, unde sub atenta îndrumare a profesorului Vasile Foica studiază flautul, iar începând cu anul 2004 este admisă la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj Napoca, unde timp de doi ani îi are ca mentori pe Maestrul Gavril Costea-flaut şi prof. Liliana Cadar-muzică de cameră. În anul 2006 tânăra flautistă obţine diploma de Master în muzică la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca, iar doi ani mai târziu este admisă la studiile doctorale ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, avându-i profesori pe Prof.Univ.Dr. Vasile Ganţolea-flaut şi Prof. Univ. Dr. Şerban-Dimitrie Soreanu-muzică de cameră. Între anii 2008-2013, desfăşoară o activitate doctorală sub îndrumarea maestrului Prof. Univ. Dr. Şerban-Dimitrie Soreanu, care se finalizează cu susţinerea publică a tezei intitulate: Sfera muzicii romantice – principii creatoare, idei stilistico-estetice, interpretative în repertoriul flautistic.
.
De-alungul anilor, Georgiana-Iudita Mircescu participă la concursuri locale, regionale şi naţionale de specialitate, unde obţine rezultate remarcabile, susţine recitaluri şi concerte pe plan local, în ţară şi străinătate, colaborează cu Filarmonica de Stat din Oradea şi cu Teatrul de Stat din Oradea, participă la cursurile de măiestrie ale maeştrilor Bálint János (Ungaria), Petr Zejfart (Elveţia), Mihaela Anica (Viena), Matei Ioachimescu (Viena), Ana Oltean (Elvetia).
Pe lângă activitatea concertistică, tânăra flautistă are o bogată activitate didactică şi ştiinţifică. Începând cu anul 2004 este profesor de flaut la catedra de Instrumente de suflat şi percuţie a Liceului de Arte din Oradea, unde pe parcursul anilor obţine rezultate deosebite la competiţiile regionale, naţionale şi internaţionale dedicate elevilor şi studenţilor. Georgiana-Iudita Mircescu participă la Sesiuni de Comunicări Ştiinţifice locale, naţionale şi internaţionale organizate de Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Creştine Partium Oradea şi Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca.

 

 

Alexandra Musca

Alexandra Musca

S-a născut la 8 August 1990 in oraşul Tg-Jiu, a păşit spre tainele muzicii la vârsta de 6 ani, când a luat primele lecţii de pian de la doamna profesoară Violeta Geică. A urmat apoi Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brailoiu” din oraşul natal şi a absolvit in anul 2009 secţia instrumentală, cu specializare pian la clasa aceluiaşi profesor. A obținut rezultate la olimpiadele zonale și la Concursul Internațional “Orpheus”, desfăşurat la Tg-Jiu.
A absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara, la secția Interpretare muzicală – pian, la clasa prof.univ.dr. Felicia Stancovici și este masterand la clasa conf.univ.dr. Sorin Dogariu. Pe parcursul anilor a participat la numeroase audiţii si recitaluri atât in formaţie camerală cât si formaţie solistică. A urmat cursuri de perfecționare cu Aleksandar Serdar, Massimiliano Valenti, Andrea Toschi, Massimiliano Carbonara, Francisco Alvarez.
În prezent este profesor de pian și corepetitor la Școala Gimnazială de Muzică “Filaret Barbu” din Lugoj și membru fondator al asociației “Fusion of Arts”.

 

 

Szabo Attila Mihai

Szabo Attila Mihai

Licenţiat al Facultăţii de Arte din Oradea cu specializarea Chitară clasică. Începând cu anul 2005 este profesor colaborator la specializările Interpretare instrumentală şi Pedagogie muzicală la disciplinele: chitară clasică, muzică de cameră şi acompaniament la Facultatea de Arte din cadul Universităţii Oradea. În anul 2001 devine profesor titular la Liceul de Arte pentru Specializările Chitară Clasică şi Muzică de Cameră. Ca şi artist instrumentist susţine numeroase concerte individuale şi de muzică de cameră, înregistrări video televizate pe postul de televizor local TVS, 1 CD de colinde : Colinde pentru toti, 1 caseta audio în colaborare cu TVS – muzică de cameră intitulat : Trio Torella (trio chitară)
Din cadrul activităţilor televizate face parte apariţia la Televizinea franceză TV5, difuzare din Concursul de compoziţie, piesa fiind creaţie proprie pe versuri Charles Baudelaire – L’invitation au voyage. 2006 Spania, Sevilia a cântat în concert live, Balada de Ciprian Porumbescu, transcripti epentru chitară, arranjament propriu. (15 Noiembrie 2006 + Taller Flamenco), 2007 – Am primit Diploma de Onoare, acordat de Asociaţia de chtară Tansilvania, Cluj Napoca, ca recunoaştere a meritelor în dezvoltarea şi răspândirea spiritului chitarei clasice în Tansilvania, anual, de mai bine de 10 ani, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun, unde am interpretat colinde tradiţionale românesşti culese din zona Ţeţchea (Bihor). 2010 – Diplomă Academia de vară PRO MUSICA (perioada 1-8 August 2010), curs de măiestrie şi în data de 8 August concert unde am interpretat în primă audiţie piese româneşti ale unor compozitori contemporani. Diplomă de Aniversare – acordat de către Facultatea de Muzică Oradea, la 15 ani de existanţă (1995-2010), pentru activitatea consecventă desfăşurată în scopul dezvoltării şi promovării facultăţii. (04.12.2010), Membru în juriu la Concursul National de Interpretare Instrumentală “TIMOTEI POPOVICI” (vioară – corzi grave) Sibiu, edi’iile 2005 – 2012.

4,356 total views, 2 views today

4039 Total Views 2 Views Today
Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *