Cristian în dialog cu Ali

Nawazish Ali

 

Nawazish Ali, un fan radio Zidul, m-a contactat pe facebook. Am putut astfel descoperi cum gândește unul din ascultătorii muzicii pe care o promovez și realiza dialogul pe care vă invit să-l parcurgeți. Radio Zidul are ascultători din 200 de țări, în vara lui 2015 sute de mii de oameni accesându-l.
Ali din Pakistan (Islamabad) este de meserie inginer-operator mașini grele. El este de orientare spirituală musulman.

1- Cristian: Cum trebuie să conviețuiască oamenii în cadrul familiei?
Ali: Mi-ar place ca toți oamenii să trăiască în pace și cred în dragoste. Visul meu este ca toți oamenii de pe glob să trăiască fericiți împreună.
Sunt căsătorit, am o nevastă și 5 copii: 4 băieți și o drăgălașă de fată, suntem o familie fericită.

2- Cristian: Ce înseamnă Europa pentru tine?
Ali: Analizez Europa de la distanță și văd țările europene atât de atrăgătoare și curate, cu oameni de treabă. În Europa educația și drepturile oamenilor joacă un rol semnificativ. Mărturisesc că sunt și un împătimit al jocurilor europene, îmi place și modernitatea. Cu ajutorul bunului Allah sper să pășesc într-o zi pe pământurile Europei!
3- Cristian: Care sunt aspectele pozitive ale europenilor? Dar cele negative?
Ali: Cei mai mulți oameni sunt buni și înfăptuiesc lucruri frumoase, iubesc animalele și îi ocrotesc pe cei slabi. Oamenii se îmbrăcă elegant și se îngrijesc, de ce să nu fie și prezentabili oamenii buni? Apreciez și oamenii care au viziuni deschise.
Unii însă înțeleg libertatea prost: este cazul lesbienelor și al gay-ilor. Nu este bine deoarece aceste tendințe deraiază de la un echilibru și încalcă principiile de funcționare ale naturii. Europa ar trebui să urmeze o cură spirituală și să nu tolereze aceste mizerii care îi umbresc imaginea!
Eu mă rog pentru toți oamenii, atât pentru cei buni care radiază lumină cât și pentru cei păcătoși. Oamenilor, iubiți-vă copiii, respectați-vă părinții și în special femeia, ea a oferit toată umanitatea lumii!
4- Cristian: Cum stă treabă în Orient, Ali?
Ali: În Orient nu se pune preț mare pe educație și din acest motiv oamenii în mare parte aparțin clasei de mijloc, însă avem un potențial mare, materilaizat prin resurse precum: gaz, aur, argint, metal ori pietre prețioase. Unele țări europene deja investesc în orient atât din prisma afacerilor, dar și pentru a ajuta educația ori sănătatea. Oamenii din orient sunt pașnici, iubitori, cinstiți și inteligenți. Au nevoie doar de o șansă spre o viață normală! Desigur că sunt și unele excepții la noi, dar majoritatea oamenilor de aici sunt buni.

 

Pakistan-flag-Wallpapers

 

5- Cristian: Sunt similarități între România și Pakistan?
Ali: Uite, Pakistanul se deosebește de alte țări orientale. Este una din puterile nucleare ale lumii, este orientată strategic prin porturi și are făbrici care produc avioane grele de luptă. Pakistan este o putere, se asemăna cu România! Amândouă țările au pământuri fertile și ape din belșug, numai să le fructifici! Pot afirmă că și oamenii din cele două țări se asemănă, singurul lucru ce le diferă este poziția geografică: una-I în Europa iar țara ei geamănă este în Orient. Oamenii din cele 2 țări sunt muncitori și cinstiți.
6- Ali: Mesajul pentru ascultătorii postului Radio Zidul: Iubiți-vă și fiți de-a pururea fericiți! Eu îndrăgesc în special românii și le doresc doar bine!
Eu scriu o carte despre țara mea și vreau că tu Cristi să o traduci în limba română. Ar fi unul din visele mele! Îți mulțumesc pentru tot ceea ce faci!
Salutări cordiale de la Nawazish Ali din Pakistan Islamabad (+923015101753 sau +923120547753).

Cristian Bodnărescu (coordonare interviu și traducere din limba engleză)

2,990 total views, 2 views today

2870 Total Views 2 Views Today
Please follow and like us:
0

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *