Emisiuni

Ora CetatiiZilnic, între 19 : 00 – 20 : 00

Ora Cetății

Emisiunea “Ora Cetății” vă prezintă o sinteză a zilei, prin: eseuri, cronici, portrete muzicale, analiza evenimentelor culturale, știri, mozaic, talk-show, actualitate, dance mix, cinematecă, spiritualitate și muzică veche.

Realizator: Cristian Bodnărescu

 

 

Invitatie la opera* Marți, 20 : 35 – 21 : 10

Invitație la Operă

Gen complex ce reuneşte muzica vocală și instrumental-orchestrală, este oare opera un gen artistic care va dura în timp?

Astăzi, în era tehnologiilor avansate, când a apărut posibilitatea de a urmări un spectacol la ecranul televizorului sau al calculatorului, de ce este necesar sa mergem la operă? Ce poate să propună teatrul liric ascultătorului modern?

La aceste întrebări veţi găsi răspuns marți, de la 20 : 50, în emisiunea „Invitaţie la Operă”, o escapadă captivantă în lumea operei, prezentând spectacole din repertoriul celor mai importante săli de spectacole şi teatre de pretutindeni.

 

 

*Marți, 21 : 10 – 21 : 45

Cântecul care mi-e drag

(să ne bucurăm de muzica pentru sufletul nostru!)

 

Rock Cancelaria

*Marți, 21 : 45 – 22 : 20

Rock Cancelaria

Elena Chirilov și Octavian Rusu – declaraţie (mai mult decât oficială):

„Rockul, oameni buni şi frumoase doamne, e o stare a noastră de spirit. Îl ascultăm mereu ca să ne încărcăm bateriile.

El ne oxigenează, ne pune pe picioare şi ne trezeşte din amorţeală.

E „Knockin’ on Heaven’s Door” de la Dylan, „Cinderella” de la Black Sabbath, „Stairway to Heaven”, „Blue Suede Shoes”, neîndoielnic, superbele balade „Lorelei”, „Wind of Change”, „Still Loving You”, povestite de redutabilii Scorpions şi atâtea alte minunăţii, marți de la 21:45”.

 

 

Canta un artist

*Miercuri, 20 : 00 – 20 : 35

Cântă un artist

Valori şi speranţe ale muzicii naţionale autohtone

Emisiunea „Cântă un artist”, difuzată în fiecare miercuri, între orele 20:00 şi 20:35, e „construită” în jurul invitaţilor săi, personalităţi cu o carieră „în spate”, dar şi tineri interpreţi, compozitori, textieri.
De-a lungul celor şase ani de la lansarea primei ediţii a emisiunii „Cântă un artist”, am stabilit probabil una dintre cele mai lungi liste cu invitaţi – personalităţi marcante şi valori autentice din domeniul muzicii. Am avut marele privilegiu să-i intervievez.
Discutăm despre cariere şi caractere, despre împliniri, dar şi despre inevitabilele eşecuri. Uneori sunt şi indiscret, probabil, pentru că abordez teme mai sensibile.
Dar mă străduiesc s-o fac într-un mod cât mai elegant. Invitaţii îşi amintesc, sunt recunoscători unor momente din carieră lor şi din viaţa de zi cu zi, sau uneori chiar le regretă”, menţionează Adrian Beldiman, realizatorul emisiunii.

 

*Miercuri, 20 : 35 – 21 : 10

Cei mari despre cei mici

(dimensiuni în arhitectura coloanelor din Ziduri…)

 

Andante*Miercuri, 21 : 10 – 21 : 45

Andante

Profil de muzician
În tempo moderat, liniştit, după cum sugerează şi titlul emisiunii, Angela Rudenco încearcă, în fiecare zi de miercuri, la ora 21 : 10, să surprindă momente esenţiale din biografia şi creaţia unor personalităţi remarcabile, care au modelat lumea prin intermediul muzicii pe care au scris-o sau au interpretat-o într-un mod genial.Schiţele acestor portrete, „colorate” cu fragmente din creaţii muzicale devenite parte a patrimoniului universal, se vor transforma în cele 35 de minute rezervate emisiunii, într-un tablou integru, care sperăm să ocupe un loc aparte în colecţia dumneavoastră de meloman pasionat sau începător.

Univers Jazzistic*Miercuri, 21 : 45 – 22 : 20

Univers Jazzistic

„Viaţa este în mare măsură ca şi jazzul… Cel mai bine este când se improvizează…”
George Gershwin, compozitor american

Jazzul dispune de forţa muzicală necesară pentru concretizarea speranţelor. Este o artă vitală, proteică şi proliferantă care-şi modifică „din mers” morfologia şi cere să fie mereu evaluată.Fenomen major al culturii universale, el este un spaţiu al dezvoltării imaginative eliberate de constrângeri, o ars nova, o muzică prin care umanitatea ultragiată de succesiunea tragediilor la scară mondială îşi recuperează demnitatea, dreptul de a spera.Ea nu este muzica perfecţiunii, ci a marii şi splendidei imperfecţiuni. Legea ei e una a toleranţei.Luaţi aceste consideraţii, citate despre arta improvizatorică, jazzulun îndemn din partea regizorului Octavian Rusu şi a redactorului Ion Chiorpec pentru a parcurge în fiecare zi de miercuri, începând cu 21 : 45, câte un episod din epopeea radiofonică „Univers Jazzistic”.

 

*Joi, 20 : 00 – 20 : 35

Maestre, muzica

(arhitecții de ziduri muzicale vor putea fi ascultați!)

 

Meloritm Duminical*Joi, 20 : 35 – 21 : 10

Meloritm duminical

În spatele fiecărui interpret sau compozitor există mai multe amintiri şi întâmplări cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar care merită a fi povestite.

Redactorul-prezentator Filip Rudenco află totul din prima sursă. Îţi dezvăluie partea nevăzută a statutului de vedetă sau de interpret începător.

Invitaţii emisiunii nu mai au secrete, nicio vedetă nu scapă de întrebări directe și subite.

Fii alături de noi în fiece duminică, de la 20:15 RMM/joi de la 20 : 35 RZ, pentru a auzi ce înseamnă să fii altfel în muzică, ce stiluri sunt în vogă și care este longevitatea unui şlagăr.

 

Vedete despre vedete*Joi, 21 : 10 – 21 : 45

Vedete despre vedete

Vedete sau vedete în devenire – sunt termeni pe care încercăm sa-i limpezim, cerându-le părerea artiştilor invitaţi.Colegul de breaslă e persoana care intră cu tine în competiţie. Împreună aspirăm spre perfecţiune şi recunoaştere…Cum încearcă sa-şi exprime punctul de vedere artiştii autohtoni, referindu-se la activitatea profesională a colegilor lor?Toate acestea le aflaţi din emisiunea ,,Vedete despre vedete”. Silvia Zagoreanu vă aşteaptă, în fiecare joi, la 21:10.

 

 

 

O vedeta la psiholog*Joi, 21 : 45 – 22 : 20

O vedetă la psiholog

Tablou psiho-spiritual al muzicianului
Emisiunea în care descoperi vedetele dintr-o altă perspectivă, unde predomină discuțiile sincere despre viață.
Abordăm împreună cu interpreţi, textieri, compozitori din Republica Moldova subiecte profunde şi complexe: relaţia dintre el şi ea, eşecul şi succesul, prietenia dintre bărbat şi femeie, echilibrul muncă–viaţă privată şi multe alte teme cu accent psihologic, utile și interesante.
Pentru că „viaţa e plină de psihologie”, te şi îndemnăm să nu ratezi emisiunea în fiecare joi, de la 21:45.
*Emisiunile marcate sunt preluate de la partenerul nostru Radio Moldova Muzical.

16,484 total views, 3 views today

15539 Total Views 3 Views Today

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *