Compact peste ani

compact

cristian bodnarescu compact

Cristian BODNĂRESCU

Miercuri 27 februarie 2013 va fi difuzată emisiunea “Compact peste ani” la Radio Zidul- www.radiozidul.ro Realizatorul emisiunii Cristian Bodnărescuvă invită la 2 ore de muzică rock hard-heavy metal, între 20 şi 22. Lelut Vasilescu, Paul Ciuci şi Adrian Tinca Coco vor vorbi la Radio Zidul.

Formaţia Compact a urcat pe scenă în cei 36 de ani ai săi împreună cu trupe precum Scorpions şi Europe, având în prezent sute de milioane căutări pe internet.

compact
Lelut Vasilescu: Compact se confunda de fapt cu istoria poporului român, în sensul în care de 36 de ani formaţia Compact evoluează pe scenele româneşti. Probabil că sunt 2-3 sate în care nu am cântat; în rest am concertat în toată ţara. Părerea noastră e că ar trebui să ne vadă toţi oamenii care ne iubesc din România, şi nu sunt puţini.

compact
Paul Ciuci: Compact este o trupă foarte norocoasă, în sensul în care are o viaţă lungă şi este iubită de 2 generaţii; lucru verificat şi de noi pe parcursul turneelor făcute. Faptul că suntem o trupă vesele nu ne împiedică să fim creativi şi să respectăm publicul pentru care lucrăm. Este evident că nu toate momentele noastre au fost vesele şi asta nu putem nega. Dacă aş putea întoarce timpul aş face-o, crede-mă! Faptul că am pierdut 2 buni prieteni care erau trăsniţi ca şi noi ne-a afectat. Nouă nu ne place ideea de a ne fixa în timp, pe care toţi încearcă să o adopte. Tragedia lui Teo aproape că ne-a terminat pe toţi! Dar să ştii că noi l-am avut şi pe Emil Laghia; şi la el am ţinut la fel de mult, chiar dacă a fost un caz mai puţin mediatizat.  Cei 2 au fost foarte veseli;  cu ei uitai şi ce aveai de făcut. Şi peste ani eu mi-i amintesc ca şi cum timpul n-ar fi trecut… Gândeşte-te la un singur lucru: în anii în care am cântat la Compact noi am stat mai mult împreună în trupă decât cu familiile noastre. Lumea ne întreabă care este secretul longevităţii Compact. Dacă trebuie să fie un secret, acesta este să fii sonat! Ştii cum e, pauzele ne doboară; actu-n sine se consuma foarte repede.

coco band

Adrian Tinca Coco: Eu îi cunosc pe cei de la Compact cu 16 ani inaite de a deveni membru, lucrând cu ei ca inginer de sunet,  având o companie de scenotehnica. Multe trupe româneşti mi-au trecut prin mâna, eu fiind un ghitarist bass şi realizând sonorizări. Eu am colaborat cu Teo Peter care a lucrat pe echipamentul meu şi am devenit astfel prieteni. Atunci când Paul Ciuci mi-a propus să intru în trupă eu m-am simţit onorat; să preiau locul lui Teo Peter şi să-i continui munca depusă vreme de 27 de ani! Nu este simplu să cânt la Compact, sunt compoziţii realizate tehnic în stilul Compact, chiar dacă sunt foarte accesibile publicului.

Cristian Bodnărescu

 1,211 total views,  2 views today

1186 Total Views 2 Views Today

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *