Cristian Bodnărescu în DARC

poetul cristian bodnarescu

Cristian Bodnărescu în “Dicționarul Autorilor Români Contemporani”
Alina KRISTINKA
“BODNĂRESCU, Cristian, n. 3 martie 1983 în Bacău. Poet, eseist. Facultatea de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza din Iași. Între 1992 și 2000 este pasionat de șah, sport la care obține o serie de premii naționale. În anul 2001 finalizează cursurile Agenției de Manechine și Fotomodele din SUA, Eiffel Agency. Din 2002 frecventează ședințele cenaclului literar ieșean Qasar. Tangențele cu domeniul literar încep din 1991, când scrie prima poezie dedicată personajului biblic – Iosif. În 2003 întemeiază rubrica Eroii rock-ului, apoi Spiritualitate românească la Radiodifuziunea Română.

Realizator de emisiuni la Radiodifuziunea Română. Între anii 2005-2006 cochetează cu ASTRA (Asociațiunea Transilvană), redactor al Radiodifuziunii Române. În anul 2007 lansează cartea Sexologie și contracepție. I se decernează premiul Honoris Causa din partea Academiei de Studii Înalte din Iași. Devine deputat în cadrul Camerei Deputaților ASI. Din anul 2008 se alătură echipei ziarului internațional din SUA, Gândacul de Colorado, fiind editor cultural, până în prezent. Publică în 2009 Celulele stem și poemul Demonița, alcătuit din 109 strofe. Poemul Demonița reprezintă, pe lângă recordul mondial al poeziei romantice, o lucrare artistică originală, o penetrare în lumea spiritelor demonice, o tentativă de plecare întru aflarea unui adevăr. În poem se observă influența romantismului, însă Fantasticul domină perpetuu, după cum constată Prof. univ. dr. Teo-Teodor Marsalcovschi. (Sorin Alexandru Șontea). Doresc să îl felicit pentru lucrările sale. Poemul Demonița are un iz eminescian, o dulceață a acelor vremuri și îl felicit pentru că a reușit să trasnsfere această perioadă în zilele noastre cumplite din punct de vedere spiritual. Nu ne mai regăsim în ceea ce se întâmplă, dar uite că mai există un Ovidiu Komornic în muzică și un Cristian Bodnărescu în literatură. Ne putem întâlni toți artiștii la o șuetă spirituală. Este prea puțin spațiul alocat de mass media acestor întâlniri frumoase. Superficialitatea ne ucide spiritul și puritatea din noi! (Adrian Enache).”

Și cum orice eveniment este recunoscut doar după o petrecere,  vă invităm miercuri 4 septembrie 2013 la emisiunea Poetul Cristian Bodnărescu în Dicționarul Autorilor Români Radio Zidul urmată de noaptea de rock. Emisiunea “Rock Summer” este la cea de-a doua ediție anul acesta. După ce la sfârșitul verii anului 2012 iubitorii de rock au ascultat “The Doors”, în acest an formația Compact va fi auzită în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2013 la Radio Zidul

Paul Ciuci- Cristian Bodnarescu- Adrian Tinca Coco

Paul Ciuci, Leluț Vasilescu și Adrian Tinca Coco (Compact) vor vorbi în exclusivitate pentru rubrica “Eroii Rock-ului” la Radio Zidul.

 2,212 total views,  8 views today

2020 Total Views 8 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *