Antisovieticul Ionel Bodnărescu

Ionel Bodnarescu

Cine uită, nu merită (Nicolae Iorga)
Ce face un om la vârtsa de 18 ani? Se poate împlini prin studiu, școală ori spiritual. Poate să nu facă nimic, să devină un golan ori să-și dedice 2 ani din viață schingiuirii trupului fizic, țesându-și altfel costumul spiritual, nemuritor.
Ionel Bodnărescu (88 ani) a fost deținut politic între anii 1949 – 1951.
“În 1944 am participat cu jandarmii la prinderea partizanilor sovietici. Pentru acest fapt comuniștii m-au închis 2 ani de zile. În primul an am fost ținut la penitenciarul din Văcărești și în cel de-al doilea la cel din Jilava. La Jilava a fost cel mai greu: oamenii erau înfometați, schinguiți și noaptea bătuți.
În 1944 aveam 18 ani și nu făceam politică. Cu toate astea, autoritățile au concluzionat: “Ai fost mic, dar aveai tendințe anticomuniste!” Chiar dacă nu făceam politică, puteam înțelege că trebuia să lupt împotriva comunismului! ”
Bucovineanul Ionel Bodnărescu a concluzionat: “Regret anii pierduți după gratii, dar sunt onorat că am fost un deținut politic anticomunist!”
“Oamenii ” se plâng de vremurile grele în care trăim, invocând comunismul (și uitând ce a fost atunci).

Miercuri 5 februarie 2014  Cristian Bodnărescu vă invită să luați parte la emisiunea “Spiritualitate Românească”, în care abordăm problema comunismului și îl vom asculta pe Ionel Bodnărescu. Această emisiune face parte din grila radioului Zidul – www.radiozidul.ro

Pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos pătimind, Sf. M. M. Ioan cel Nou şi-a înveşmântat trupul cu trandafirii rănilor şi cu însângerările muceniceşti şi l-a înfrumuseţat.
Vasile M. Demciuc

Echipa Radioului ZIDUL

 1,210 total views,  4 views today

1187 Total Views 4 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *