Trofee pentru festivalul zilelor radioului Zidul

Trofeu zilele radioului zidul

FESTIVAL – CONCURS INTERNAȚIONAL DE MUZICĂ ȘI TEATRU
THE SOUND OF MUSIC – ORADEA

16 – 17 MAI 2015
(SALA DE CONCERTE A LICEULUI GRECO-CATOLIC ”IULIU MANIU ” DIN ORADEA)

Acest concurs vizează în primul rând artiştii aflaţi la început de drum, atât amatori, cât şi profesionişti, cu vârste cuprinse între 4 şi 40 de ani. Am creat acest concurs pentru a motiva şi promova în primul rând tinerii artişti din spaţiul bihorean, cât şi pe cei din România dar şi de peste graniţe.
Concursul are menirea de a scoate la rampă atât amatorii care studiază muzica doar de plăcere, cât şi profesioniştii ce doresc să urmeze o carieră muzicală, cu toţii beneficiind pe această cale de promovare atât prin intermediul concursului in sine cât şi prin premiile pe care le oferim.

Secțiunile vor fi atât pe categorii de vârstă, tipuri de învățământ cât și nivele de competențe pentru următoarele specializări:MUZICĂ CULTĂ, MUZICĂ UȘOARĂ, MUZICĂ TRADIȚIONALĂ:CANTO, INSTRUMENTE CU COARDE, PIAN, INSTRUMENTE DE SUFLAT, MUZICĂ DE CAMERĂ, TRANSCRIPȚII/TRANSPOZIȚII, COMPOZIȚIE, TEATRU
Pentru a putea da o şansă reală de afirmare tuturor celor care doresc să participle la acest concurs, am creeat o paletă largă de opţiuni pentru aceştia, după cum urmează: I. Scoli Private, Scoli de Arte si Palatul copiilor, II. Licee de Arte, III. Facultati/ Academii/ Universitati de Arte. De asemenea pentru fiecare dintre aceste secţiuni există 2 variante: 1. Solo , 2. Formaţie . Pentru fiecare dintre acestea, pe formulare de înscriere se vor putea regăsi mai multe detalii, deoarece, se va concura în funcţie de vârstă dar și de experienţa profesională, respectiv de acelaşi nivel de cunoştiinţe, urmând ca la completarea acestor formulare, fiecare dintre candidaţi să specifice la cerere anul de studiu în care se află. Repertoriul pentru toate secțiunile se vor alege 2 lucrări la decizia concurentului, care să nu depășească 20′ pentru secțiunea de SOLO și 15′ pentru FORMAȚII.
Notarea concurenților se va face în funcție de nivelul de pregătire profesională, interpretare cât și a ținutei scenice. Un criteriu important în vederea notării concurenților îl reprezintă cântatul din memorie a întregului repertoriu, excepție făcându-se la secțiunea – Muzică de Cameră.

Trofee zilele radioului zidul
Juriul este format din personalități ale domeniului cultural după cum urmează: Director Artistic – Prof. Univ. Dr. – Marcu Agneta (violoncel), Director Adjunct – Marian Suvergel (vioară), Președintele Juriului – Conf. Univ. Dr. Jambor Elisabeta (pian), Președinte de Onoare – Cristian Bodnărescu (poet), Invitații Speciali în Juriu -Szabo Attila Mihai (chitară), Dana Parghel (pian), Alexandra Muscă (pian), Ariadna Mircescu (flaut), Georgiana Mircescu (flaut), Albert Avram (clarinet), Marcel Sâpcu (clarinet), Ovidiu Mureșan (corn), Monica Mureșan (antreprenor), Călin Ionescu (actor).
Prima ediție a acestui Festival – Concurs a adus pe scenă 100 de participanți cu vârste cuprinse între 5 și 35 de ani, care au încântat atât juriul cât și publicul auditor timp de două zile la Continental Forum în Oradea. Datorită nivelului de pregătire am avut plăcerea de a acorda 7 Mari Premii, 20 de Premii I, 18 Premii II și 15 Premii III pentru diferitele secțiuni ale concursului. De asemenea s-au acordat și Premiile Presei Redacția Crișana, Premiile Speciale acordate de d-na Mariana Bejan, tot din Oradea, Premiul Special al Radiodifuziunii și Premiile Speciale ”Ade’s Musik Klub”, 30 la număr, care au constat în Manuale de Pian și Cărți de Analize Muzicale.
Pentru cea de-a doua ediție a acestui eveniment, avem o structură foarte clară a premiilor, care vor fi: Marele Premiu – Trofeu, Premiile I, II și III, Mențiuni, Premii de Popularitate, Premiile Presei oferite de RADIO ZIDUL, Premiile Speciale oferite de Enciclopedia Muzicală a României care oferă pachet de promovare tip Site pentru câștigătorii concursului, Premiile Speciale oferite de Revista ”Artă și Cultură de Actualitate”, Premiile Speciale ”Ade’s Musik Klub” constând în Manuale de Pian și 2 Premii de Excelență.
Pe tot parcursul concursului, participanții vor beneficia de promovare atât pe paginile și site-urile organizatorilor cât și pe cele ale partenerilor noștri.
După cum arată statisticile de până acum, am reușit ca la această secundă ediție să mărim impactul evenimentului ca și întindere zonală. Avem alături de noi instituții noi față de cele participante anul trecut și ne bucurăm de o popularitate deosebită în rândul Liceelor de Artă ceea ce este un lucru important. Se pare că am reușit să stârnim interes în rândul tinerilor artiști pe care îi așteptăm la eveniment într-un număr cât mai mare.
Acestea fiind spuse, vă așteptăm cu drag la eveniment și vă dorim succes!

Ade’s Musik Klub

 1,831 total views,  2 views today

1691 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *