DJ-ul Sorin Lupașcu – de 4 decenii pe scenă

Sorin Lupascu
Cristian Bodnărescu
Sorin Lupașcu va fi prezent la RADIO ZIDUL joi 18 iunie de la orele 21 : 00 și vineri 19 iunie de la 18 : 00, după ce zilele trecute a împărțit scena cu Chris de Burgh.
Zilele trecute DJ-u Sorin Lupașcu a reprezentat Europa de E la festivalul internațional de la Bruxelles, Flashback Festival, la care au prestat : Uriah Heep, Chris de Burgh și Chris Norman.

Cristian Bodnărescu va intra în dialog cu DJ-ul Sorin Lupașcu, invitându-vă la o seară de muzică veche, pe ritmurile celor de la Aerosmith, Elvis Presley, Glenn Miller, Ray Charles, Tina Turner, Cher, MC Hammer și Vanilla Ice.
“Am început să lucrez ca DJ din 1976 și am continuat să mă calific până în 1989. Inițial meseria mea se numea “prezentator de discotecă”. Îndrăgesc să fiu DJ și să predau tehnici de autoapărare, având și o emisiune despre arte marțiale la TVR2.
Din 2013 am încetat orice colaborare cu vreun grup media. Ratingul dictează și acest fapt m-a determinat să nu mai colaborez cu posturile radio-tv. Totul se rupe pornind de la bani.

Noi avem talente, și ce facem cu ele?
Merg la festivalul de la Mamaia din 1981 și afirm că doar 2 artiști mai sunt în activitate. În rest este un 0 absolut. Este un management deficitar.
Pasiunea mea numărul 1 rămâne radioul. Avem redactori la radio foarte buni și oameni competenți, dar în rest la televizuiuni sunt 2 animatoare care-ți arată fundul și cam la asta se rezumă emisiunea.
Este păcat că avem o criză a festivlaurilor. Partea esențială a unui festival pentru un artist este că te obișnuiești cu publicul și trebuie să ieși în față. Debutanții învață să iasă în față, că publicul nu îi mănâncă. Înveți să comunici, vezi că o doamnă are o fetiță cu o poșetă roșie și faci o glumă. Apoi, înveți cum să ai prestație scenică- poziția în lumina refelctorului, cum să zâmbești și să te prezinți. În spatele ecranului de sticlă te privește un tip sau o tipă care se gândesc: las aici sau schimb canalul? Și asta se învață!”

Cristian Bodnărescu: – Cum era să fii DJ în anii ’70-’80?
Sorin Lupașcu: – Era o chestie cu ciubote roșii! Eram doar câțiva în oraș. Toți te știau și te arătau cu degetul: Bă! Ăla-i ăla care… Era o chestie care deschidea uși, un fruct semiinterzis.

Sorin Lupașcu: – Aristul are un talent pe care îl vinde, oferă cumpărătorului o parte din suflet. Totul se rezumă la bani!
Cristian Bodnărescu: -Eventual trebuie să mai păstrezi cash și pentru posteritate, să-i dai Sfântului Petru!

Cristian Bodnărescu: – Care este cea mai bună formă de imprimare a sunetului muzical?
Sorin Lupașcu: 1- Discul de Vinyl
2- Banda de magnetofon
3- formatul digital
– Tinerii DJ trebuie să facă asta din pasiune, dacă sunt DJ doar pentru gagici, băutură sau să îi vadă gașca atunci visul lor se va termina.
La despărțire, Sorin și fanii săi promit să ne fie alături: Prieteni, nu uitați! Oriunde mergeți și orice faceți, Radio Zidul să vă însoțească!

 3,839 total views,  2 views today

3764 Total Views 2 Views Today

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *