Sfintii Apostoli Petru si Pavel

petru si pavel

29 iunie 2015 – Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sfântul Apostol Petru, fratele apostolului Andrei, fiu al Ionei, s-a născut la Betsaida Galileei. Pe numele său de iudeu Simon, va fi numit mai apoi de către Mântuitor Chifa, însemnând piatră. După o sesiune de pescuit pe lacul Ghenizaret va fi chemat de către locuitori să devină pescar. Deosebit de credincios, va mărturisi în numele apostolilor dumnezeirea lui Hristos, însă se va lepăda de acesta când Iisus este prins spre a fi răstignit.

După Înălţarea Domnului, Petru va lua cuvântul în adunarea ucenicilor şi vor alege ca apostol pe Matia în locul lui Iuda. Mai apoi, în ziua cincizecimii, după predica sa se vor boteza trei mii de persoane. El a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică, până la Babilon, iar în ultima parte a vieţii sale, la Roma.
Sfântul Apostol Petru moare răstignit cu capul în jos pe 29 iunie.
Sfântul Apostol Pavel este originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin. A fost elev al învăţatului Gamaliei. El a locuit o perioadă la Tars şi lupta împotriva creştinilor, participând la uciderea arhidiaconului Ştefan. În drum spre Damasc are o viziune cu Hristos care îl mustra. În urma acestei viziuni, se va converti şi va fi botezat creştin de către Anania, episcopul Damascului.
Pe numele său de iudeu Saul, de-a lungul vieţii sale va duce trei călătorii misionare în urma cărora scrie 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură.
Va muri decapitat din porunca împăratului Nero, tot în anul 67 ca şi Apostolul Petru.
Cei doi Apostoli vor deveni ocrotitori ai celor întemniţaţi, deoarece ei la rândul lor au fost închişi pentru că l-au mărturisit pe Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu.
Fiecare dintre cei doi Apostoli a avut un destin diferit, dar cu toate că Petru s-a lepădat de Dumnezeu şi Pavel a dus o luptă contra creştinilor, în cele din urmă s-au botezat, convertindu-se la creştinism şi propovăduind credinţa creştină au avut o moarte martirică.

Echipa Radio Zidul

 1,758 total views,  2 views today

1707 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *