Vin emigranții!

Germans-emigrate-1874

Aduceți apă celor însetați, voi, locuitori ai ținutului Tema, întâmpinați cu pâine pe cei fugari,
Că ei au fugit dinaintea sabiei, din fața sabiei scoase din teacă, de arcul întins și de grozăviile războiului!
(Isaia 14 cu 15- Cap. 21, Biblia)

Datorită situației tensionate din Orient – declanșată de gruparea Stat Islamic în Siria si Iraq, ne confruntăm cu un val mare de emigranți.
Vom analiza aspectele pozitive și pe cele negative ale emigrării, analizând punctul de vedere al agentului serviciilor de informații franceze Claude Moniquet și ce au de spus ascultătorii radioului Zidul în dialog cu realizatorul de emisiuni Cristian Bodnărescu miercuri 16 septembrie 2015, începând de la orele 20 : 00.
Opinia publică este divizată în Europa, invocând argumente împotriva venirii oamenilor din orient, pe care le vom analiza în cele ce urmează:

1- suprapopularea continentului
Oamenii se tem că deja continental este plin cu oameni și nu mai sunt posibilități pentru noii veniți;

2- resurse de hrană limitate
Este adevărat că hrana ar putea constitui o problemă, mai ales că deja ea conține unii conservanți. Insă cu o distribuire conștiincioasă ea ar putea fi suficientă pentru toți oamenii (pământul este populat doar pe anumite arii);

3 – migratia oamenilor din locurile natale
Și care ar fi problema? Oamenii din cele mai vechi timpuri au emigrat spre alte ținuturi, unde cu timpul s-au acomodat mediului (geografic, socio-economic și cultural). America a fost astfel populată (inițial fiind acolo doar o colonie britanică) și în toate timpurile mase de oameni au plecat din țările cu probleme, în care nu se regăseau spiritual ori nu se descurcau financiar.
Apostolii mergeau în orient să răspândească creștinismul, noi de ce să nu îl promovăm la noi acasă?

4 – diferența de religie/ tentația spre lumea musulmană
Care tentație? Dacă avem o puternică orientare spirituală, de ce să nu îi aducem pe ei spre creștinism?
5 – posibilitatea infiltrării de teroriști
La această întrebare ne răspunde Claude Moniquet, fost agent al serviciilor de informații franceze, citat de Reuters: ”Statul Islamic nu trebuie să exporte militanți de vreme ce importă luptători din Europa. Sunt între cinci și șase mii de europeni care au fost în Siria și alții care pleacă. Este greu de priceput ce ar câștiga Statul Islamic exportând sirieni și irakieni – oameni care vorbesc araba și de care au nevoie în Irak și în Siria”.
Într-adevăr, îndemnul acestui nou stat este ca adepții să încerce a ajunge la ei, pe locul 2 fiind atentatele de acasă, individuale.
În cele ce urmează, analizăm și aspectele pozitive pentru ajungerea valului de emigranți:

1- integrarea oamenilor în societate
Un model democratic este mereu binevenit spre a înlocui un altul dictatorial/conservator. Dacă oamenii nu se adaptează aici, oricând pot pleca. Nu cred într-o avalanșă de răfăcători fără a putea fi controlați;

2 – insuflarea creștinismului
Îl oputem oferi pe Dumnezeu din prisma creștină fără să plecăm spre orient;

3ajutorarea celor aflați în dificultate
Aduceți apă celor însetați, voi, locuitori ai ținutului Tema, întâmpinați cu pâine pe cei fugari,
Că ei au fugit dinaintea sabiei, din fața sabiei scoase din teacă, de arcul întins și de grozăviile războiului!
(Isaia 14 cu 15- Cap. 21, Biblia)
Este adevărat că o parte din noii veniți nu sunt săraci, presa chiar prezentând tineri cu mușchi și bine îmbrăcați. Este excelent! De ce ar trebui să plece toți ca niște calici, fără studii recunoscute, să presteze munci de jos și culturiștii ori intelectualii să nu poată prospera într-o altă țară? Poate nu toți sunt părinți de la 20 de ani, fără studii, care doresc doar să ajungă badante;

4 – oferirea de oameni pentru forța de muncă
Estimările indică o criză în piața locurilor de muncă, datorată îmbătrânirii populației Europei. Dacă oamenii au ajuns să devină snobi și avari astfel încât să nu se mai căsătorească ori să nu dorească a munci, tinerii din orient pot soluționa situația;

5 – întinerirea populației
Europa are nevoie de un nou suflu pentru tinerii dornici să lucreze, în vederea reorientării sociale și a regăsirii spirituale;

6 – schimburi socio-culturale
Nu este obligatoriu ca un om să fie convertit spre religia partenerului său ori dacă se mută într-o țară cu o altă orientare religioasă. Dumnezeu este universal și oamenii civilizați pot respecta un punct de vedere ce diferă față de al lor;

7 – pregatirea unei armate
Știu că în zilele noastre este greu de realizat această idee. Oricine se poate înrola unde dorește, fără a fi somat. Însă nu era rău ca emigranții patrioți să fie antrenați în occident și apoi trimiși cu aparatură modernă înapoi spre a-și putea apăra ținuturile natale;

8 – o palmă pentru extremistii xenofobi
În stările de criză provocate de situația globală ori de incapabilitatea unei clase politice, societatea a început dezoltarea unui segment al xenofobilor. Persoanele neintegrate social, având probleme de personalitate și predispoziții pentru o sectă discriminează și urăsc o altă rasă/ un alt neam. Deja Hitler este sfânt față de Stalin și partenerii săi care au împușcat oameni pe stradă sunt acum mari sfinți ai închisorilor. Mereu în situații de criză va exista și acest segment al oamenilor dezorientați (să nu utilizez termini mai duri).

immigration

CONCLUZII:

Valurile de emigranți reprezintă un adevăr al contemporaneității. Ele aduc atât lucrui bune cât și rele. Nu spun că ei sunt doar eroi, desigur că sunt și criminali Sunt atât oameni buni cât și răi, la fel ca noi! Ei vin aici pentru că se regăsesc în occident și doresc să lucreze. De nu se vor integra, sunt închisori pentru răfăcători ori pot fi expulzați. Nu trebuie să îi tratăm diferențial.
Desigur că procesul de integrare a forței de muncă durează în timp și este costisitor, dar bine manageriat nu poate decât aduce rezultate sigure. România n-a fost în stare să integreze alte minorități, așa cum afirmă Traian Băsescu. Țara noastră nu a fost primită nici în spațiul Schengen. Deci, să lăsăm refugiații în grija țărilor civilizate din spațiu dacă nu ne-au primit ne sugerează ironic Mircea Badea.
Aceste idei sunt corecte, dar cu un bun manageriat România ar putea fructifica sosirea musafrilior noștri. “De ce să nu-I primim? Nouă ne place să plecăm în alte țări!” argumentează cel mai bine premierul nostru Victor Ponta.
Care țări urăsc orientalii? Rusia, Grecia, Cehia, Ungaria, România și Marea Britanie. În rest, cu toții le urează bun venit.
De jocul pervers și dual-ancestral al Rusiei și Greciei (care oferă spațiu atât pentru baze NATO cât și pentru cele sovietice, având insule nepopulate și oameni leneși), ne-am săturat. La fel și de frustrarea presei britanice care mereu înjură românii dar și pe toți noii veniți. De presa manelizată din România nu mai are sens să scriu (poate să îi dedic un nou articol). Ungurii mereu au fost șovini față de alte nații. Apropo de vechime, de cât timp există ca state Rusia ori Ungaria și câte popoare au ucis să ajungă în Europa? Uite că acum își desconsideră frații din orient care doresc să muncească cinstit (și nu sunt criminali).
Țările dezvoltate social și cultural, precum Germania, Austria ori Franța îi încurajează pe oameni să vină în ele sau unde își doresc. La fel si SUA, doar că acum discutăm de Europa.
Cu înțelegere, credință și iubire pentru Dumnezeu, cred că ne putem înțelege cu semenii noștri.

Cristian Bodnărescu

 1,481 total views,  2 views today

1286 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *