La multi ani de spiritualitate maestre!

Afis Dan Spataru

 

Invităm ascultătorii postului Radio Zidul la o noapte de șlagăre, muzică ușoară și rock’n’roll dedicată memoriei lui Dan Spătaru vineri 2 octombrie (de ziua sa), începând cu orele 21 : 00.
Realizatorul Cristian Bodnărescu vă așteaptă la discuții pe această temă în grupul de facebook Radio Zidul, împreună cu partenerii: “Dan Spataru” (grup de facebook), Societatea Tele-Radio Moldova – “Radio Moldova Muzical” si “Adrian Beldiman” (blog).

Dan Spătaru este o stea a muzicii ușoare românești, însă și unul din primii rock’n’roll-eri. Fiind un artist consacrat și sensibil, abordează teme romantice precum: despărțirea, reamintirea unor momente din viață ori iubirea fără de sfârșit. Dan este și un artist sămănătorist, iubind satul tradițional românesc ori armata română, în piese precum: “Țărăncuță, țărăncuță” și “Trecea fanfara militară”.
Șlagăre precum: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile” au bătut recorduri la încasări. Dan Spătaru a bătut, în Cuba, și recordul la aplauze: 16 minute și 19 secunde: „Prin 1967 am fost la un festival internațional în Cuba, la Varadero, unde sunt trecut în Cartea Recordurilor pentru aplauze: 16 minute și 19 secunde!“.
Moartea lui Dan Spătaru în urma unui infarct a adus la înmormântarea lui peste 10000 de oameni, Dan având probleme de sănătate încă din vremea copilăriei.

A consemnat Echipa Radio Zidul

 1,838 total views,  4 views today

1663 Total Views 4 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *