Biserica scufundată “Templul din Santiago” a reapărut

Biserica Mexic
Rămășițele unei biserici din secolul XVI au apărut din adâncuri, la suprafața râului Grijalva din Mexic, dupa ce nivelul apei a scăzut.
“Temple of Santiago” este o biserică veche de 400 de ani, care a fost înghițită de ape și care a reapărut la suprafață în Mexic. Biserica a fost acoperită de apă în urma unor inundații din 1966.

Biserica “Temple of Santiago” a apărut pentru a doua oară la suprafața izvorului Nezahualcoyotl, al cărui nivel a scăzut cu 25 de metri.
În 2002 locuitorii au putut să admire biserica și chiar să meargă în interiorul ei pentru prima dată, apa scăzând foarte mult.

Biserica este situată în localitatea Quechula, ea a fost clădită de călugării conduși de Friar Bartolome de la Casas. Aceștia au ajuns în zonă la jumătatea secolului XVI.

Biserica are 61 de metri înălțime, o lățime de 14 metri și pereți înalți de 10 metri, iar turla bisericii măsoară 16 metri. Construcția a fost realizată in 1564.
“Biserica a fost abandonată din cauza molimelor din perioada 1773-1776” a spus arhitectul Carlos Navarete, care a lucrat cu autoritățile mexicane la un raport asupra clădirii.

 7,665 total views,  4 views today

6785 Total Views 4 Views Today
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *