Sav- cainele erou

Sav

Câinele polițist Sav salvează o femeie în prima sa misiune

O femeie de 74 ani, dispărută în noaptea de 22 spre 23 octombrie a.c., de la domiciliul din localitatea Sireţel, judeţul Iaşi, a fost găsită de câinele poliţist Sav într-o pădure, de la limita cu judeţul Botoşani.

În dimineaţa zilei de 23 octombrie a.c., poliţiştii din Iași au fost sesizaţi de un bărbat, din localiatatea Sireţel, judeţul Iaşi, despre faptul că mama sa, de 74 de ani, a plecat de acasă, în noaptea de 22 spre 23 octombrie a.c. şi nu a mai revenit.

În urma sesizării, poliţiştii de la investigaţii criminale, ordine publică şi criminalistică, sprijiniţi de poliţişti de la rurală, jandarmi, membri ai familiei, vecini şi localnici au demarat de urgenţă căutările în pădurea din apropierea locuinţei femeii.

De asemenea, la căutarea femeii a participat şi câinele poliţist Sav, un ciobănesc german de 1 an și 6 luni.

Câinele Sav a luat urma acesteia şi a ghidat poliţistul conductor prin pădure, la aproximativ 20 de km. de locul de unde plecase femeia.

La data de 25 octombrie a.c., câinele şi poliţistul au găsit-o pe femeie, întinsă la pământ, în pădurea din apropierea judeţului Botoşani.

Este prima misiune a câinelui poliţist Sav, pe care şi-a îndeplinit-o cu succes. Anterior, acesta a participat timp de 5 luni la un stagiu de pregătire, împreună cu poliţistul conductor la Centrul Chinologic “Aurel Greblea” Sibiu.

Sursa – Poliția Română

 2,655 total views,  2 views today

2253 Total Views 2 Views Today
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *